Om os

Vildmedost.dk er oprettet i juni 2014 af Mejeriforeningen, der er brancheorganisation for det danske mejeribrug og indgår i samarbejdet i Landbrug & Fødevarer.

Vi har etableret vildmedost.dk for at gøre danskerne klogere på ost og give dem inspiration til nye måder at spise og servere ost med hovedfokus på den mest solgte ost i Danmark: Danbo osten. Vildmedost.dk har således til formål at styrke og nuancere kendskabet til ost, især af Danbo typen, og ostens betydning for den danske måltidskultur.

Det er primært borgere i Danmark, vi har tænkt sitet til – brugere og ikke-brugere af ost- og mejeriprodukter. Eksperter og faguddannede har vi løbende dialog med i andre fora, men alle er velkomne til at sende en mail til info@mejeri.dk.

Som brancheorganisation repræsenterer vi mejeribrugets interesser, og det mener vi, at vi gør vi bedst og mest langsigtet ved at formidle lødig og nuanceret viden om ost på et sagligt og videnskabeligt grundlag.

Vi sætter generelt fokus på mejeriprodukternes rolle i den menneskelige ernæring – altså på emner, der har at gøre med ernæring, sundhed og trivsel – og har også tidligere oprettet maelken.dk, der havde fokus på mælk generelt.
Følgende mejerier er medlemmer af Mejeriforeningen:

· Vildmedost - DanboAndelsmejeriet Sædager »»
· Arla Foods »»
· Asaa Andelsmejeri
· Bjerre Herreds Mejeriselskab »»
· Bornholms Andelsmejeri »»
· Mejeriet Dybbækdal A/S
· Endrup Andelsmejeri »»
· Ingstrup Mejeri »»
· Jernved Mejeri »»
· Løgismose Mejeri A/S »»
· Mammen Mejeri »»
· MBM, Meginfelag Búnaðarmanna »»
· NATURMÆLK »»
· Nordex Food A/S, Nørager Mejeri »»
· Nørup Mejeri »»
· Rørbæk Andelsmejeri
· SøMælk
· Sønderhaven Gårdmejeri »»
· Søvind Mejeri A/S »»
· Them Andelsmejeri »»
· Thise Mejeri »»
· Uhrenholt A/S Grøndal Mejeri »»
· Ullerslev Mejeri I/S
· Øllingegaard Mejeri K/S »»
· Aabybro Mejeri »»